Ballou Hosting Intelligence 

Ballou Hosting Intelligence, eller som företaget egentligen heter Ballou Internet Services AB, startades i mitten av 1990-talet av Robert "Bob" Ballou och Johan Christenson (från Karlskrona) i Boston i USA. I början var webbhotelldelen en liten del av verksamheten, men i slutet av 1998 satsade man på den svenska marknaden med några annonser vilket blev mycket framgångsrikt! På den tiden konkurrerade Ballou med framförallt Telia, Tele2 och Telenordia som hade avsevärt mycket högre priser. Kunderna strömmade till och det blev snabbt klart för alla inblandade att en flyttning till Sverige var nödvändig för verksamheten och i april 2000 öppnade Ballou sitt svenska datacenter i Karlskrona. Dessförinnan köpte Ballou också upp webbhotellet Netkom Network i Ystad som sedan drevs vidare som en bifirma under det nya namnet Netintense. Vid den tiden gick Ballou samman med konsultföretaget Vis-able i Norrköping och bara några månader senare blev Vis-able uppköpt av USA-företaget WorldPort som under ledning av den amerikanske mångmiljardären Michael Heisley gjorde en jättesatsning i Europa och byggde ett helt nytt datacenter i Dublin där man anställde närmare 100 personer. Satsningen låg dock helt fel i tiden just när den s k "IT-bubblan" sprack. Redan efter 16 månader lade WorldPort ned datacentret i Dublin och Vis-able/Ballou såldes i september 2001 tillbaka till en av de tidigare ägarna Christer Jacobsson för en bråkdel av den summa WorldPort betalade. Sedan dess har Vis-able försvunnit, men Ballou har under alla år sedan dess haft en mycket bra ekonomisk utveckling.

Ingången till Ballou Hosting Intelligence på Ronnebygatan i KarlskronaI denna byggnad mitt emot järnvägsstationen i Karlskrona finns Ballou Hosting Intelligences nya och supermoderna serverhall
Till vänster ingången till Ballous kontor som ligger centralt i Karlskrona på Ronnebygatan 36 och till höger byggnaden där serverhallen ligger i Karlskronas gamla Elverk mittemot järnvägsstationen.

Om man kollar på AllaBolag (se separata länkar längst ned) går Ballou mycket bra ekonomiskt och har gjort relativt stora vinster varje år. Omsättningen har varit ungefär densamma de senaste tre åren, men 2009 kommer omsättningen att bli betydligt högre eftersom Ballou tagit över större delen av Sprays gamla kunder när Spray mycket hastigt tvingades stänga hela sin webbhotellverksamhet.

Ballou riktar numera i första hand in sig på större kunder som vill ha egen server, men det finns även ett webbhotellpaket för 99 kronor per månad (exklusive moms) med 3 GB utrymme och plats för 10 domännamn. Det enda valet du behöver göra är om du vill ha Linux- eller Windowsserver. Telefonsupport under kontorstid samt snabba svar via e-post även kvällar och helger är något Ballou's kunder uppskattat i över tio års tid. Det är en av anledningarna till att Ballou behållit så många gamla företagskunder under alla åren, medan många privatpersoner, föreningar och småföretag gått över till de betydligt billigare alternativ som i dag finns på marknaden. Ballou kom tillsammans med CityNetwork på delad andraplats i Internetworlds stora test av webbhotell 2010.

Letar du plats för en egen server eller vill hyra en dedikerad server kan vi varmt rekommendera Ballou som har en helt ny och supermodern serverhall i Karlskrona med både redundans och dieselaggregat. För mer information om egen server och mer exakta prisuppgifter kan du klicka här eller kontakta VD Jonas Gustafsson på telefon 0455-612002.

En trevlig sak som kommer är att Ballou efterhand presenterar alla sina medarbetare med bild och text i Balloubloggen. Det är något jag efterlyst under många år och vad jag vet är det bara det gamla nedlagda webbhotellet Combindweb i Örnsköldsvik som gjort detta tidigare. Binero har idag en kort presentation av varje medarbetare med namn, men inte några bilder.

Tre senaste åren ekonomiska information om Ballou på Allabolag:
Bolagsöversikt
Bokslut och nyckeltal
Befattningshavare

Tillbaka till huvudsidan www.webbhotelltest.se